Tjingeling på er.
Idag blir det ett inlägg i
rabarbernas tid.
Idag blir det ett inlägg i
rabarbernas tid.
Ända sen jag var liten har detta hört
sommaren till:
Rabarbersaft
rabarberkräm
rabarberpaj(detta gillade jag inte
förrän jag blev vuxen),
men rabarbersaft i ett rött
plastglas på bron utanför stugan,
är ljuvliga sommarminnen för mej.
Idag tänkte jag bjuda på mitt
pajfavoritrecept.
Har gjort det tidigare,
men den är så otroligt god.
När vi är iväg i husvagnen,brukar jag
blanda små påsar med torrvarorna,en
påsen till en liten form,två påsar till
en stor,så tillsätter man bara smör och bär.
Perfekt om man får gäster(eller är sugen själv,
för den är sååå god).
Idag gör jag den på rabarber,men
hallon,blåbär,äpplen eller vad
man har funkar alldeles utmärkt.
Den är superenkel och snabb.
Rabarberpaj
************
125 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
Smält smöret,tillsätt allt annat.
Smörj en form.Lägg rabarber i
botten,pudra med potatismjöl
(så blir rabarberna mjuka),
och sockra efter behag.
Sätt in i ugnen,225* tills det
fått fin färg.
Servera t.ex med vaniljvisp
************
125 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
Smält smöret,tillsätt allt annat.
Smörj en form.Lägg rabarber i
botten,pudra med potatismjöl
(så blir rabarberna mjuka),
och sockra efter behag.
Sätt in i ugnen,225* tills det
fått fin färg.
Servera t.ex med vaniljvisp
Ha en härlig dag!
Åhh va gott de ser ut.. underbara bilder kram sussie
SvaraRaderaMums! Gott och vackert!
SvaraRaderaKram
Nette
Det är ju så gott med rabarber!
SvaraRaderaHa en riktigt fin onsdag!
Kram/Lena
Mums, ser ju kanongott ut!
SvaraRaderaVilken toppenidé att fixa till små påsar.
SvaraRaderaKram Mamma C
Oj så gott det låter, vad sugen jag blir på rabarber nu!=)
SvaraRadera